Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ile HASDER “Ivy Serisi: Gençlik ve Toplumsal Cinsiyet” projesi kapsamında bir fotoğraf yarışması düzenliyor. “Ivy Serisi: Gençlik ve Toplumsal Cinsiyet” projesi kapsamındaki tüm aktiviteler UNFICYP tarafından finanse edilmektedir.

 

Proje kapsamında, katılımcıları, günlük yaşamda ve çevrede toplumsal cinsiyetin nasıl ifade edildiğini inceleyen ve hem kendi hem de toplumun toplumsal cinsiyet algısının Kıbrıs’taki kişilerin yaşamları ve günlük pratikleri üzerinde nasıl bir etki bıraktığına dair fotoğraflar göndermeye davet ediyoruz.

Katılımcılar fotoğraf çalışmalarını hazırlarken şu gibi soruları da değerlendirmeye alabilirler: Günlük pratiklerimize toplumsal cinsiyet nasıl yansır? Günlük aktivitlerimiz, rutinlerimiz ve geleneklerimiz cinsiyetlendirilmiş midir? Toplumda, kadınlık, erkeklik veya androjenlik ile ilişkilendirilen imgeler ve ifadeler nelerdir? Toplumsal cinsiyet rolleri sabit midir? Yoksa değişime açık mıdır? Bu roller arasındaki çizgiler bulanıklaşmış mıdır?

Fotoğraflar bir grup tarafından değerlendirilecek, ardından ilk üçe giren çalışmalar ödüllendirilecektir.

Gönderim için son tarih: 29 Haziran 2021.

Katılım için adımlar

  • Adım 1:

Kameranızı/telefonunuzu çıkarıp, lensinizle toplumsal cinsiyetle ilgili bakış açınızı yakalayın. Bu evinizden, kültürünüzden, geleneklerinizden, mahallenizden, şehrin merkezinden ya da doğadan bir kare olabilir! Profesyonel fotoğraf sanatçısı olmadığımızdan, her tür fotoğraf çalışmasını gönderebilirsiniz.

  • Adım 2:

Seçiminizi yapın, gerekirse düzenlemeler yapın (ancak fotoğraf üzerinde aşırı düzenleme yapmamaya dikkat edin) ve çalışmanızı göndermek için 3. adımı tamamlayın.

  • Adım 3:

Şu formu doldurun: https://forms.gle/ew8xQydt41jeR4r5A

  • Adım 4:

Foıtoğraflarınızı (en fazla 3) WETransfer aracılığıyla en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine gönderiniz. Her fotoğraf, yer ve tarihin yanı sıra fotoğrafın çeriği ve temayla ilişkini anlatın kısa bir metin (en fazla 100 kelime) ile gönderilmelidir. Projenin hüküm ve koşullarına uygun başvurular kabul edilecektir.

Fotoğrafınızı görmek için heyecanla bekliyoruz!

Daha fazla bilgi ve sorularınız için: +357 22 445 740 (Ext. 105) ya da  +90 533 853 7470,

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Share this article

Other News

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Stay up to date with our news and events

SUBSCRIBE NOW