‘Imagine’ Projesi, Küresel Eğitim ödülüne layık görüldü

 

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR), ‘Imagine’ projesinin, küresel eğitim alanındaki en iyi uygulamalara dikkat çekmek için her yıl verilen “GENE Küresel Eğitim Ödülü 2020/2021: Avrupa’da Küresel Eğitim alanında nitelikli uygulamalar” ödülüne layık görüldüğünü duyurmaktan gurur duymaktadır. Avrupa ülkelerinde Küresel Eğitim alanından sorumlu ağ olan GENE, dünyadaki herkesle dayanışarak, bir gün Avrupa’daki tüm bireylerin kaliteli Küresel Eğitime erişimini sağlamak için 20 yıllık bir süredir çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ödül, Küresel Eğitim alanında nitelikli çalışmalar sertifikasına ek olarak 10,000€ değerinde bir para ödülünden oluşmaktadır. Bu ödül, eğitim aracılığıyla Kıbrıs’ta Barış Kültürünü teşvik etmek amacıyla yapılan aktiviteleri geliştirmeye yönelik kullanılacaktır.

‘Imagine’ projesi, Kıbrıs’ta temas ve işbirliğini arttırmayı amaçlayan ırkçılık karşıtlığı ve barış eğitimi programıdır. ‘Imagine’ projesi, bugüne kadar, 5091 öğrenciyi ve onlara eşlik eden 582 öğretmeni bir araya getirmeyi başarmıştır. Son yıllarda, ‘Imagine’ projesi, öğrenciler ve öğretmenler arasındaki teması geliştirmek için yapılan sürdürebilirlik çalışmaları, Lefkoşa surlar içinde eğitsel yürüyüşler ve adanın farklı yerlerinde tarihi, kültürel veya çevresel öneme sahip konumlara yapılan eğitsel geziler gibi seçenekler sunmaktadır. Öğrencilerle yapılan aktivitelere ek olarak, 340 öğretmen Barış Kültürü Eğitimi konusunda eğitim almış, 92 okul müdürü ise ‘Imagine’ Müdürlere Yönelik Konferans’a katılım göstermiştir.

AHDR olarak, projeyi benimsedikleri ve Komite’nin himayesi altına aldıkları için Eğitim Teknik Komitesi’nin eşbaşkanları Dr. Michalinos Zembylas ve Dr. Ersun İşçioğlu’na ek olarak, eski eşbaşkan Dr. Meltem Onurkan Samani’ye; ortaklığı için Dayanışma Evi’ne; daimi destekleri ve övgüleri için Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü ve BM Genel Sekreterliği Kıbrıs Özel Danışmanlığı Ofisi’ne; sağladıkları fon ve projeyi mümkün kıldıkları için Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na; amaca olan bağlılığı için Almanya Büyükelçisi Ekselansları Franz Josef Kremp’e; sıkı çalışmaları ve ilham kaynağı oldukları için AHDR Yönetim Kurulu ve ekibine; işbirliği için PeacePlayers Cyprus’a; özverileri için ‘Imagine’ eğitmenlerine ve hepsinden önemlisi katılımlarıyla, projenin başarısına katkı koyan ‘Imagine’ öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz. Son olarak, takdirleri ve ödüle layık gördükleri için Küresel Eğitim Ağı - Avrupa’ya (GENE) teşekkür ederiz.

AHDR olarak, yeni yöntemler aracılığıyla değişim yaratmak, adanın dört bir yanında barış kültürü ile şiddetsizliği desteklemek ve teması teşvik etmek için çalışmaya devam edeceğiz!

‘Imagine’ projesi Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ile Dayanışma Evi tarafından, Eğitim Teknik Komitesi himayesinde yürütülmektedir. Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmekte ve Kıbrıs’ta Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) ile BM Genel Sekreterliği Kıbırs Özel Danışmanlığı Ofisi tarafından desteklenmektedir. 

Ödül adaylığı için oluşturulan videoyu buradan izleyebilirsiniz:

Share this article

Other News

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Stay up to date with our news and events

SUBSCRIBE NOW