Ortaokul ve lise öğretmenlerine yönelik 2 ayrı günde gerçekleştireceğimiz mesleki gelişim atölyesine katılın.

Üçüncü "Beyond" History Uygulamalı Tarih Eğitimi Laboratuvarı:

Kendimize Ait Bir Alan?

Pek çok hiyerarşi, eşitsizlik, sınırlar, simgeler ve anılarla çevrili kamusal alanda, Eğitim ve Sanat, daha önce dile getirilmeyenleri tartışmamıza yardımcı olabilir mi? Bir yerin farklı insanlara ne kadar erişilebilir, ne kadar kısıtlayıcı ya da elverişli olduğunu, her bireyin ve toplumun bunu nasıl deneyimlediğini ve bunun onlarda ne gibi duygu ve düşünceyi tetiklediğini nasıl inceleyebiliriz? Toplumlar zamanla değişirken, dönüşen ihtiyaçlara nasıl çözümler sunabiliriz? Bize katılın ve toplumsal cinsiyet, anıtlar, kamusal alan, çeşitlilik, kamusal sanat ve benzeri konuları eleştirel pedagoji çerçevesi ve katılımcı öğrenme ve diyalog ile inceleyelim.

Etkinliği takiben, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği Kıbrıs’ta toplumsal cinsiyet ve kamusal alan arasındaki çok yönlü ilişkiyi inceleyen bir ek eğitim materyali yayınlayacaktır.

İki gün sürecek mesleki gelişim atölyemize katılın:

1. Gün: 25 Kasım 2022 Cuma, 15:00-18:00, KTOEÖS (Türkçe atölye çalışması)

2. Gün: 26 Kasım 2022 Cumartesi, 10:00-15:00 (İki-toplumlu, İngilizce) Dayanışma Evi (Home for Cooperation) (Ledra Palas Oteli Karşısı, BM Ara Bölge içerisinde) ve Surlariçi’nde yürüyüş

26 Kasım tarihindeki etkinliğe katılabilmek için 25 Kasım’daki atölye çalışmasına katılmanız zorunludur. Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır – lütfen erkenden yerinizi ayırın!

Katılmak için lütfen 16 Kasım’a kadar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine adınızı, soyadınızı, telefon numaranızı, okulunuzun adını ve branşınızı içeren bir e-posta atınız.

Etkinlik Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) tarafından, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) iş birliğinde gerçekleştirilecektir.

Not:

  • Program dahilinde Cumartesi öğleden sonra Lefkoşa Surlariçi’nde gerçekleştirilecek yürüyüş için kimlik kartı veya pasaportunuzu yanınızda getirmeniz gerekmektedir.
  • Katılım sertifikaları her iki gündeki eğitimlerin tamamına katılanlara verilecektir.
  • 26 Kasım’daki konuşma, atölye çalışması ve şehir yürüyüşü İngilizce olacaktır.
  • Detaylı program katılımcılarla kayıt sürecinin sonunda paylaşılacaktır.

 ‘Beyond History’ – Uygulamalı Tarih Eğitimi Laboratuvarı Hakkında

2020’den beri düzenlenen Uygulamalı Tarih Eğitimi Laboratuvarı, öğretmenler, öğretmen eğitimcileri ve araştırmacılardan oluşan bir öğrenme topluluğu ve destek ağının yaratılmasına olanak sunmayı amaçlar. Laboratuvar, AHDR tarafından Avrupa Ekonomik Topluluğu ve Norveç Hibelerinin Sivil Toplum Programı olan Aktif Vatandaşlar Fonu’nun desteğiyle yürütülmektedir.

Share this article

Other News

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Stay up to date with our news and events

SUBSCRIBE NOW