Λάβετε μέρος στο διήμερο εργαστήρι επαγγελματικής κατάρτισης για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 

Ευκαιρία για επαγγελματική κατάρτιση

Το τρίτο «Beyond History- Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Ιστορικής Εκπαίδευσης»:

«Ενας Δικός Μας Χώρος;»

Ο δημόσιος χώρος στοιχειώνεται από μια σειρά (κοινωνικών) ιεραρχήσεων, ανισοτήτων και περιορισμών καθώς επίσης και από αναπαραστάσεις και μνήμες. Πώς μπορούν η εκπαίδευση και η τέχνη να μετατρέψουν τα μνημεία σε εργαλεία για να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα αυτά τα θέματα; Πώς μπορούμε να μάθουμε πόσο προσιτός είναι ένας χώρος ή ακόμα σε ποιο βαθμό αυτός περιορίζει ή ευνοεί διαφορετικές ομάδες ανθρώπων; Πώς διαφορετικοί άνθρωποι ή κοινότητες βιώνουν ένα χώρο και ποια συναισθήματα τους προκαλεί; Πώς μπορούμε να βρούμε τρόπους να ικανοποιήσουμε νέες ανάγκες καθώς μια κοινωνία εξελίσσεται;

Το εργαστήρι θα παρέχει την ευκαιρία στους/στις συμμετέχοντες/ουσες να διερευνήσουν πως το πλαίσιο της κριτικής παιδαγωγικής (Critical Pedagogy Framework), η συμμετοχική μάθηση (participatory learning) και ο διάλογος μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διδασκαλία θεμάτων όπως: κοινωνικό φύλο, μνημεία, δημόσιος χώρος και ποικιλομορφία, δημόσια τέχνη.

Στους προσεχείς μήνες, ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ) θα δημοσιεύσει ένα εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς το οποίο θα πραγματεύεται την πολυεπίπεδη σχέση μεταξύ κοινωνικού φύλου και χώρου στην Κύπρο.

Λάβετε μέρος στο διήμερο εργαστήρι επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΙΔΕ

Μέρα 1: Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, ώρα 15:00 – 18:00, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Γλώσσα: Ελληνικά.

Μέρα 2: 26 Νοεμβρίου 2022, ώρα 10:00-15:00, στο Σπίτι της Συνεργασίας (απέναντι από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, Μάρκου Δράκου 28, Λευκωσία 1102) και περίπατος στη Λευκωσία εκατέρωθεν της Πράσινης Γραμμής. Γλώσσα: Αγγλικά.

Για συμμετοχή παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2022. Συμπεριλάβετε τις ακόλουθες πληροφορίες: όνομα, επίθετο, αριθμό τηλεφώνου, όνομα του σχολείου στο οποίο διδάσκετε και μάθημα διδασκαλίας.

Σχετικά με το «Beyond History- Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Διδασκαλίας της Ιστορίας»

Το Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Εκπαιδευτικής Ιστορίας είναι ένα πρόγραμμα του ΟΙΔΕ. Το Εργαστήρι λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και παρέχει χώρο για έρευνα, ευκαιρίες για συνεργατική μάθηση και δημιουργία μιας μαθησιακής κοινότητας και δικτύου εκπαιδευτικών, εκπαιδευτών εκπαιδευτικών και ερευνητών. Tο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Ιστορίας χρηματοδοτείται από το Active Citizens Fund, το ‘Πρόγραμμα Κοινωνία των Πολιτών’ των χρηματοδοτικών μηχανισμών ΕΟΧ/ Νορβηγίας 2014-2021.

Σημειώσεις:

  • Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους/στις συμμετέχοντες/ουσες που θα λάβουν μέρος στην επιμόρφωση και τις δύο ημέρες.
  • Οι ομιλίες και ο περίπατος στην πόλη στις 26 Νοέμβριου θα είναι στα Αγγλικά. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου θα παρέχεται διαδοχική διερμηνεία.
  • Λεπτομερής ατζέντα θα κοινοποιηθεί στους/στις συμμετέχοντες/ουσες μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφής.

Share this article

Other News

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Stay up to date with our news and events

SUBSCRIBE NOW