Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και ο οργανισμός HASDER διοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας στα πλαίσια του προγράμματος ‘Ivy Series: Νεολαία και Φύλο’. Οι δραστηριότητες του προγράμματος ‘Ivy Series: Νεολαία και Φύλο’ χρηματοδοτούνται από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος προσκαλούμε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να υποβάλουν φωτογραφίες οι οποίες εξερευνούν την έκφραση του φύλου στην καθημερινή τους ζωή και στο περιβάλλον τους και το πως η κατανόηση της κοινωνίας ή του εαυτού τους επηρεάζει την καθημερινότητα και τις πρακτικές των Κυπρίων.

Οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να λάβουν υπόψη τους ερωτήσεις όπως: Πώς το φύλο παρουσιάζεται σε καθημερινές πρακτικές; Πώς οι καθημερινές πρακτικές, η ρουτίνα και οι παραδόσεις εκφράζουν πτυχές του φύλου; Ποιες εικόνες και οι εκφράσεις βλέπουμε στις κοινότητες μας, που να σχετίζονται με τη θηλυκότητα, την αρρενωπότητα και τον ανδρογυνισμό; Είναι οι φυλετικοί ρόλοι άκαμπτοι, ανοικτοί στην αλλαγή ή τα όρια μεταξύ τους είναι θολά στην Κύπρο του σήμερα;

Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από μία ομάδα ατόμων και οι τρεις επιλεχθείσες θα βραβευθούν.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 29η Ιουνίου 2021. 

 

Πως να λάβετε μέρος:

  • Βήμα 1:

Με το κινητό τηλέφωνο/ τη φωτογραφική μηχανή σας απαθανατίστε το πως αντιλαμβάνεστε την έννοια του φύλου. Μπορεί να είναι μία αναπαράστασή του στο χώρο του σπιτιού σας, στην κοινότητά σας, στις παραδόσεις, στη γειτονιά, σε αστικά κέντρα ή ακόμη και σε δάση και βουνά. Θυμηθείτε ότι δεν ψάχνουμε απαραίτητα για επαγγελματίες φωτογράφους, άρα όλα είναι αποδεκτά.

  • Βήμα 2:

Επιλέξτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, επεξεργαστείτε τις εάν χρειάζεται (χωρίς να τις επεξεργαστείτε υπερβολικά) και ακολουθήστε το βήμα 3 για να υποβάλετε τη δουλειά σας.

  • Βήμα 3:

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/ew8xQydt41jeR4r5A

  • Step 4:

Αποστείλετε τις φωτογραφίες σας (μέχρι 3) μέσω WeTransfer στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μέχρι τις 20 Ιουνίου 2021. Κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να συνοδεύεται από την ημερομηνία και το μέρος στο οποίο δημιουργήθηκε και μία μικρή περιγραφή (μέχρι 100 λέξεις) η οποία να εξηγεί το νόημα της φωτογραφίας σε σχέση με τη θεματική. Θυμηθείτε ότι η συμμετοχή εξασφαλίζεται μόνο σε αιτήσεις οι οποίες πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις.

Ανυπομονούμε να λάβουμε τις φωτογραφίες σας!  

Για ερωτήσεις ή περεταίρω πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο: +357 22 445 740 (Ext. 105) ή +90 533 853 7470, μέσω e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Share this article

Other News

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Stay up to date with our news and events

SUBSCRIBE NOW