Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, θα φιλοξενήσει το πρώτο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Ιστορίας «Beyond History» στις 20 Νοεμβρίου 2020.

 Το Εργαστήρι θα φέρει μαζί εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές/ριες εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκούς από ολόκληρο το νησί για να εργαστούν σε θέματα ιστορικής εκπαίδευσης μέσω μιας πολυπρισματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης εντός και πέρα από τη σχολική αίθουσα.

Διαδικτυακή Εκπαίδευση εκπαιδευτικών


20 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή (μέσω Zoom)

2.00 - 5.00 μ.μ.

Θέμα: Με την αύξηση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φαινόμενα όπως η διαδικτυακή προπαγάνδα, ο λαϊκισμός, ο εξτρεμισμός, οι ψεύτικες ειδήσεις και η ρητορική μίσους παρατηρούνται ολοένα και περισσότερο σε όλο τον κόσμο. Το Εργαστήρι καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς να διερευνήσουν την επιρροή της διαδικτυακής προπαγάνδας και το πώς η ιστορική εκπαίδευση μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα πιο αποτελεσματικά εντός και πέρα από την αίθουσα διδασκαλίας.
 
Στόχος: Θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης και στον τρόπο ανάπτυξης συζητήσεων στην τάξη όταν πραγματευόμαστε θέματα διαδικτυακής προπαγάνδας και ρητορικής μίσους, κυρίως όσον αφορά αμφιλεγόμενα ζητήματα. Το Εργαστήρι θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για διάλογο και γόνιμη συζήτηση μεταξύ διαφορετικών
ιστορικών ιδεών και πρακτικών. Επιπλέον, θα παρέχει χώρο για συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία και η γνώση που θα αποκτηθούν μέσω της επιμόρφωσης, όπως επίσης και για το ρόλο της ιστορικής εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση της διαδικτυακής ρητορικής μίσους και της προπαγάνδας. 

-      Ημερομηνία: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020, από τις 2:00 μέχρι τις 5:00 μ.μ.

-     Συμμετέχοντες/ουσες: Εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές/ριες από την Κύπρο (οι θέσεις είναι περιορισμένες και προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις καθηγητές/ριες ιστορίας και κοινωνικών/ανθρωπιστικών σπουδών)

-     Δομή εργαστηρίου και γλώσσα: Το Εργαστήρι θα διεξαχθεί διαδικτυακά, σε 3 γλώσσες: Αγγλικά, Τουρκικά, Ελληνικά (θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία και για τις 3 γλώσσες)

-     Εκπαιδεύτρια του διαδραστικού Εργαστηρίου θα είναι η Anne-Sophie Van Vyve από τον οργανισμό Kazerne Dossin του Βελγίου.

Για εγγραφή:

Συμπληρώστε τη Συνημμένη Φόρμα και στείλτε τις απαντήσεις σας στο  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στο ahdr@ahdr.info έως τις 17 Νοεμβρίου 2020.

Tο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Ιστορίας χρηματοδοτείται από το Active Citizens Fund, το ‘πρόγραμμα Κοινωνία των Πολιτών’ των χρηματοδοτικών μηχανισμών ΕΟΧ/ Νορβηγίας 2014-2021.

Active citizens fund4x

Share this article

Other News

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Stay up to date with our news and events

SUBSCRIBE NOW