AHDR, 20 Kasım 2020'de ilk ‘Beyond History: Uygulamalı Tarih Eğitimi Laboratuvarı’na ev sahipliği yapacaktır.

Laboratuvar, adanın dört bir yanından eğitimcileri, öğretmenleri, öğretmen eğitmenlerini ve akademisyenleri sınıfta ve ötesinde çok perspektifli ve çok disiplinli bir yaklaşımla tarih eğitimi üzerinde çalışmaları amacıyla bir araya getirecektir.

Çevrimiçi Öğretmen Eğitimi

20 Kasım 2020, Cuma (Zoom’da), 14.00-17.00

Tema: Sosyal medyanın yaygın kullanımı ile çevrimiçi propaganda, popülizm, aşırıcılık (extremism), sahte haberler ve nefret söylemi dünya çapında giderek daha yaygın hale gelmektedir. Laboratuvar, öğretmenleri ve eğitimcileri, sınıfta ve sınıf ötesinde çevrimiçi propagandanın etkilerini, ve tarihsel okuryazarlığın desteği ile bu sorunun daha etkili nasıl ele alınabileceğini keşfetmeye davet ediyor.

Amaç: Odak noktası, çevrimiçi propaganda ve tartışmalı konulardaki nefret söylemini ele alırken eleştirel düşünmeyi teşvik etmek ve sınıfta bu konular üzerine nasıl tartışılması gerektiği üzerine olacaktır. Ayrıca, Laboratuvar farklı tarihsel fikirler ve pratikler üzerine karşılıklı diyalog ve verimli tartışmalar için bir platform görevi görecektir. Ek olarak, Laboratuvar, eğitim yoluyla edinilen araç ve bilgilerin nasıl kullanılacağının yanı sıra, çevrimiçi nefret söylemi ve propagandayla mücadeleye katkıda bulunmada tarih eğitiminin rolünü tartışmak ve derinlemesine düşünmek için bir alan sağlayacaktır.

  • Eğitim tarihi: 20 Kasım 2020, Cuma, saat 14.00’dan 17.00’a.
  • Katılımcılar: Kıbrıs’ta bulunan öğretmenler ve eğitmenler (Yerler sınırlı olup tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerine öncelik verilecektir.)
  • Format & Dil: Oturum çevrimiçi olarak 3 dilde yapılacaktır; İngilizce, Türkçe, Yunanca (İngilizce, Yunanca ve Türkçe simültane tercüme olacaktır).
  • İnteraktif eğitim Anne-Sophie Van Vyve (Kazerne Dossin, Belçika) tarafından yönetilecektir.

Kayıt için:

Lütfen Kayit Formu "na tıklayarak formu doldurup yanıtlarnızı 17 Kasım 2020 tarihine kadar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. veya This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine gönderiniz.


Uygulamalı Tarih Eğitimi Laboratuvarı, Aktif Vatandaşlar Fonu tarafından finanse edilmiştir. Aktif Vatandaşlar Fonu, Avrupa Ekonomik Alanı ve Norveç Finansal Mekanizmaları 2014-2021 tarafından oluşturulan Sivil Toplum Programı'dır.

Active citizens fund4x

Share this article

Other News

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Stay up to date with our news and events

SUBSCRIBE NOW